"Elon Musk nu știe ce face". Un fost șef din cadrul Twitter critică deciziile luate de miliardar

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk twitter
Musk s-a certat pe Twitter cu un angajat. Foto: Profimedia Images

Elon Musk "nu știe ce face" cu Twitter și "alarmează pe toată lumea", a declarat Bruce Daisley, vicepreședintele Twitter pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa din 2015 până în 2020. El a spus că este puternic afectat de schimbările nedemocratice de la Twitter și că ar părăsi platforma "fără ezitare" dacă ar avea o alternativă mai bună, scrie The Guardian.

"Cred că Elon a crezut că va veni și va rezolva totul, dar foarte repede va înțelege că este mult mai complicat. Din fiecare acțiune publică după această achiziție reiese destul de evident că nu știe ce face", a spus Daisley, în cadrul unui podcast. 

Daisley a criticat, de asemenea, planul lui Musk de a percepe utilizatorilor o taxă de 8 dolari pe lună pentru un simbol de verificare al conturilor – cunoscut ca "bifă albastră". Musk va schimba "legitimitatea surselor verificate" cu "bani de buzunar", descrie el taxa. "Faptul că nu avem nicio cale de atac este nedemocratic", a spus el.

Bruce Daisley și-a exprimat solidaritatea și sprijinul pentru un angajat Twitter care a fost concediat vineri pe fondul disponibilizărilor în masă, și despre care a spus că "a ajutat în lupta împotriva tweet-urilor". "În patru săptămâni, când apare o postare rasistă de la Cupa Mondială pe primele pagini, amintiți-vă că Musk a ales să lase asta să se întâmple", a atras atenția Daisley.

Criticile vin după ce Musk a implementat o serie de schimbări la Twitter care au stârnit îngrijorare cu privire la abordarea sa față de dezinformarea și discursul instigator la ură.

Vineri, miliardarul Tesla – care a cumpărat Twitter pe 27 octombrie pentru 44 de miliarde de dolari – a concediat aproximativ 50% dintre angajații Twitter, spunând că "nu are de ales", deoarece firma pierde mai mult de 4 milioane de dolari pe zi. Se pare că disponibilizările au vizat în special echipele care apără drepturile omului, etica, dar a inclus persoane care se ocupau de moderarea postărilor. Cu toate acestea, șeful pentru securitate al Twitter, Yoel Roth, a spus că "toate capacitățile de bază pentru moderare" au rămas.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri