Emmanuel Macron se apără în scandalul participării la meciul Franței în Qatar: „Îmi asum în totalitate”

Data publicării:
macron la meci
Cum a trăit Macron în tribune fiecare secundă a partidei Franța-Maroc. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat joi că îşi asumă în totalitate faptul că a mers în Qatar să susţină echipa naţională de fotbal la Campionatul Mondial, în ciuda numeroaselor controverse şi a anchetei în curs privind suspiciunile de corupţie din Parlamentul European.

„Îmi asum în totalitate”, a spus Macron la sosirea la Bruxelles pentru ultimul summit european din acest an, venind direct din Qatar, unde miercuri seară a asistat la victoria Franţei în faţa Marocului în semifinală.

„Am susţinut echipa Franţei în urmă cu patru ani când era în Rusia şi o susţin şi în Qatar”, a adăugat preşedintele francez, care se va deplasa din nou în această ţară duminică pentru finala cu Argentina, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Macron consideră că francezii au aceeaşi stare de spirit. „Uitaţi ce e, au fost multe dezbateri, oamenii au spus «nu ne vom uita, vom boicota televiziunea». Însă cifrele vorbesc”, a adăugat el, făcând referire la audienţele mari ale televiziunilor, în ciuda apelurilor de a boicota Mondialul din Qatar.

„Ne iubim echipa naţională, suntem mândri de ea, vrem ca ea să câştige, o vom susţine până la capăt. Acum, le ţin pumnii pentru duminică”, a mai spus Macron.

Şeful statului a lăudat de asemenea şi selecţionata Marocului, pe care a vizitat-o la vestiare miercuri seară după meci.

„Vreau să salut echipa marocană şi întregul popor marocan. A făcut un meci foarte frumos şi în special un Mondial foarte frumos”, a spus el.

Qatarul este implicat într-un răsunător scandal de corupţie care o vizează pe eurodeputata elenă Eva Kaili, arestată vineri şi demisă apoi din postul de vicepreşedintă a Parlamentului European.

Eurodeputata în vârstă de 44 de ani este suspectată că a fost plătită de acest emirat pentru a-i apăra interesele.

„Trebuie ca în astfel de cazuri justiţia şi toate serviciile să îşi facă treaba”, a declarat Macron, salutând „transparenţa” din această afacere după ce ea a ieşit la iveală.

„Trebuie întotdeauna să cunoşti faptele, să înţelegi cine este implicat şi apoi să iei măsurile potrivite. Instituţiile competente vor lua decizii adaptate pe baza faptelor”, a adăugat el, fără a se pronunţa în privinţa Qatarului.

Campionatul Mondial stârneşte numeroase controverse, de la subiectul respectării drepturilor omului în Qatar, la protecţia mediului.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri