Episod rasist: O femeie a chemat poliția pentru un bărbat negru mințind că o amenință, după ce i-a spus să țină câinele în lesă VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
rasism

O femeie albă a avut o reacție exagerată după ce un bărbat negru i-a cerut să-și țină câinele în lesă, sunând la poliție și spunând că viața ei este amenințată de un bărbat afro-american, informează BBC.

Christian Cooper, un "ornitolog pasionat", era îngrijorat că viața salbatică din zona Ramble din Central Park era pusă în pericol de câinele femeii. Acesta i-a spus că accesul câinilor fără lesă nu este permis în zona Ramble.

"O să spun poliției că un bărbat afro-american îmi amenință viața", este femeia filmată femeie spunându-i lui Christian Cooper. Un clip video înregistrat în timpul incidentului s-a viralizat pe Twitter.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Femeia în cauză, identificată drept Amy Cooper (coincidență de nume), și-a cerut scuze ulterior, spunând că "a exagerat". Totodată, și-a returnat câinele unui centru de salvare a animalelor, după ce a fost acuzată de cruzime pentru că pare să-și stranguleze câinele în timp ce sună la poliție.

Compania de investiții Franklin Templeton din New York, pentru care lucrează Amy Cooper, a anunțat că a suspendat-o cât timp investighează incidentul și că "nu încurajează rasismul sub nicio formă".

Christian Cooper a postat filmarea pe Facebook și a explicat că a observat câinele femeii alergând prin verdeața din zona Ramble, loc unde câinii trebuie să fie ținuți în lesă. El s-a declarat îngrijorat că animalul va distruge habitatul din Ramble, o zonă preferată a ornitologilor.

Femeia a refuzat să-și pună câinele în lesă și Christian Cooper a început s-o filmeze cu telefonul la un moment dat. În filmare, Amy Cooper îi spune lui Christian că va suna la poliție și va spune că un bărbat de culoare îi amenință viața. Ulterior, face apelul.

Potrivit NBC, poliția din New York a anunțat că nu s-au înregistrat plângeri și nu s-au făcut arestări în urma incidentului.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri