Erupția vulcanică din La Palma se intensifică, pompierii s-au retras. Zboruri anulate pentru prima dată

Data publicării:
eruptie vulcan la palma
Erupția vulcanului „Cumbre Vieja” din La Palma. Foto: Profimedia Images

Intensificarea erupției vulcanice de pe insula spaniolă La Palma a forțat pompierii să se retragă și autoritățile să evacueze vineri alte trei orașe, în timp ce companiile aeriene și-au anulat zborurile din cauza norului de gaz și cenușă, anunță Reuters.

Trei zboruri la plecare şi patru la sosire, toate zboruri interne, au fost anulate, o premieră de la începutul erupţiei, a precizat Aena pe site-ul său, fără a oferi informaţii privind programul pentru zilele următoare. Compania Iberia a anulat un zbor din Madrid care urma să sosească la ora locală 19:10 (18:10 GMT).

Celelalte şase zboruri anulate sunt regionale, făcând legătura între La Palma şi alte insule din acest arhipelag turistic situat în largul coastelor de nord-vest ale continentului african. Zborurile ar fi trebuit să fie asigurate de companiile Binter, Canarayfly şi Air Europa.

Explozii violente şi acest imens nor de cenuşă emanat de vulcanul Cumbre Vieja au determinat, de asemenea, autorităţile să dispună vineri evacuarea mai multor cartiere din oraşul El Paso, scrie Agerpres.

O grădină ar fi fost acoperită complet de ''30-  40 de centimetri'' de cenuşă vulcanică.

Erupţia vulcanului Cumbre Vieja nu s-a soldat cu răniţi sau morţi, dar a dus deja la evacuarea a aproximativ 6.100 de persoane, între care 400 de turişti, înainte de aceste noi evacuări.

Citește și:  Cum s-a văzut din satelit erupția vulcanului Cumbre Vieja din La Palma

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri