Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Data actualizării: Data publicării:
imran khal
Imran Khan, fost premier al Pakistanului. FOTO: Profimedia Images

Fostul premier al Pakistanului Imran Khan a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru divulgarea de secrete de stat, scrie BBC.

Decizia a fost anunțată de un judecător de la tribunalul special Abul Hasnat Zulqarnain în timpul unei audieri desfășurate la închisoarea Adiala din Rawalpindi.

Fostul ministru de externe din cabinetul condus de Khan, Shah Mahmood Qureshi, a fost și el condamnat la zece ani de închisoare, în același dosar, scrie Sky News.

În centrul dosarului se află o telegramă diplomatică a ambasadorului pakistanez în Statele Unite, pe care Imran Khan a prezentat-o ca dovadă a unui complot american împotriva sa, susţinut de armata pakistaneză. Statele Unite şi armata pakistaneză au negat această informație.

Imran Khan a fost acuzat în octombrie în temeiul Legii privind secretele oficiale, care datează din perioada colonială. Procesul a avut loc în închisoarea în care este deţinut.

Sentința vine în timp ce țara se pregătește să organizeze alegeri pe 8 februarie.

Khan a fost demis din funcția de prim-ministru în aprilie 2022.

Imran Khan este în închisoare din august 2023, fiind acuzat de fapte de corupție pe care el le-a calificat ca fiind motivate politic.

În Pakistan au avut loc ample proteste după arestarea lui Khan din mai 2023. De atunci, autoritățile i-au reprimat pe susținătorii și membrii partidului lui.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri