General rus amenințat cu moartea de soldații săi. „Era să ne împuşcăm unii pe alţii”

Data publicării:
militari rusi
Foto: Profimedia Images

Într-o zonă ocupată temporar de Rusia în regiunea Doneţk, mai mulți soldaţi angajaţi prin contract în armata rusă i-au ameninţat cu moartea pe generalul Valeri Solodciuk şi pe gărzile sale de corp, provenind din trupele speciale, după ce acesta a încercat să reia un atac împotriva ucrainenilor. Aceste detalii provin dintr-o interceptare a unei discuţii telefonice între un soldat rus şi soţia sa din Rusia, făcută publică luni de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), relatează publicaţia ucraineană Liga.net, citată de Agerpres.

Soldaţii au refuzat să se supună ordinului generalului, care a ţipat un timp la ei şi în cele din urmă a plecat din prima linie a frontului.

„Unitatea noastră nu s-a supus aproape în întregime. El a început să agite pistolul, să tragă în aer: 'Eu, ne zice, vă ucid pe toţi, dacă ... nu vă duceţi acolo!' (...) Un băietan i-a spus: 'Pleacă, cară-te!' Apoi a scos o grenadă, căreia i-a îndepărtat inelul de siguranţă şi i-a zis: 'Ei, bine, haide împuşcă-mă! Vom sări în aer împreună!'”, îi povesteşte soldatul soţiei sale.

Gărzile generalului „au început să ne împingă cu vârful puştilor şi noi am îndreptat armele spre ele. Într-un cuvânt, era să ne împuşcăm unii pe alţii”, afirmă el, adăugând că generalul înfuriat a urcat în maşină şi a plecat.

La începutul convorbirii telefonice, soldatul îi spune soţiei că din grupul lor (tactic la nivel de batalion, BTG) din 650 de militari au rămas „doar 215”, restul au fost ucişi sau răniţi.

Din februarie până în aprilie 2022, generalul Solodciuk a condus operaţiunea de capturare a Kievului dinspre vest. Militarii din unităţile subordonate lui sunt implicaţi în crime de război împotriva civililor din regiunea Kiev, notează Liga.net.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri