Germania simplifică procedurile pentru schimbările de sex: Nu vor exista restricţii de vârstă

Data publicării:
Germania simplifică procedurile pentru schimbările de sex: Nu vor exista restricţii de vârstă . Foto: Shutterstock

Guvernul german a aprobat miercuri un proiect legislativ pentru simplificarea procedurilor de schimbare a sexului, informează Reuters; agenţia consemnează că activiştii pentru drepturile minorităţilor sexuale salută demersul.

Coaliţia guvernamentală de centru-stânga din Germania intenţionează să reformeze sistemul actual, bazat pe legea din 1980 privind transsexualii, conform căreia cei care doresc să îşi schimbe sexul trebuie să fie examinaţi medical şi să treacă printr-o procedură adesea îndelungată şi costisitoare.

Proiectul care urmează să fie trimis parlamentului va permite persoanelor transsexuale, intersexuale sau non-binare să îşi modifice datele printr-o singură deplasare la oficiul local de stare civilă.

Nu vor exista restricţii de vârstă, însă pentru copiii sub 14 ani cererile trebuie depuse de un părinte sau tutore.

"Cei afectaţi au suferit de 40 de ani discriminări prin legea transsexualilor. Punem capăt în sfârşit acestei situaţii", a declarat ministrul familiei, Lisa Paus, citat de Agerpres.

Ministrul justiţiei, Marco Buschmann, şi-a exprimat încrederea că parlamentul va adopta reforma. El a afirmat că legea nu afectează regulile interne din firme şi nu va facilita accesul bărbaţilor în spaţiile rezervate femeilor, aşa cum avertizau unii critici.

Noua lege urmăreşte şi să restricţioneze numărul de schimbări de sex, interzicând noi modificări timp de un an de la prima.

Guenter Krings, reprezentant al partidului conservator CDU (Uniunea Creştin Democrată) pentru politicile în domeniul justiţiei, a apreciat că "pe de o parte persoanele transsexuale au dobândit desigur respect (...), dar pe de altă parte trebuie să îl acorde celorlalţi, de exemplu dacă femeile din vestiarele pentru femei nu se simt confortabil la intrarea unui bărbat biologic".

El a criticat reforma pentru omiterea cerinţei unei consultaţii pentru minori, înainte ca aceştia să îşi schimbe numele şi sexul.

Noile reglementări nu se referă şi la procedurile medicale pentru schimbarea de sex, care vor fi conforme în continuare cu standardele medicale actuale.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri