Haos la Festivalul Astroworld din Houston, mulțimea s-a călcat în picioare în fața scenei. 8 oameni au murit și zeci au fost răniți

Data actualizării: Data publicării:
festival astroworld
Haos la Festivalul Astroworld din Houston, mulțimea s-a călcat în picioare în fața scenei. 8 oameni au murit și zeci au fost răniți. FOTO: Profimedia Images

Cel puțin opt persoane au murit și mai multe au fost rănite în urma unei busculade la deschiderea festivalului de muzică Astroworld. Fanii s-au năpustit spre scenă în timpul deschiderii festivalului din Houston, au anunțat autoritățile.

Șeful pompierilor din Houston, Samuel Peña, a confirmat cifrele privind numărul victimelor la o conferință de presă organizată sâmbătă dimineața devreme, scrie Reuters.

Peña a declarat că, vineri, în jurul orei 21.00, mulțimea care se adunase pentru un spectacol al rapperului Travis Scott a început să se împingă spre partea din față a scenei, provocând panică. Oamenii s-au călcat în picioare, iar haosul a escaladat până la ora 21.38, când a fost declanșat un incident masiv, cu victime, a spus el.

Pompierii au dus la spital 17 persoane, 11 dintre ele fiind în stop cardiac.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu este clar, deocamdată, ce anume a provocat dezastrul.

"Cred că este foarte important ca niciunul dintre noi să nu speculeze. Nimeni nu știe încă exact ce s-a întâmplat", a declarat șeful poliției din Houston, Troy Finner.

The Houston Chronicle a declarat că Scott s-a oprit de mai multe ori în timpul spectacolului de 75 de minute când a observat busculada și a cerut paznicilor să se asigure că spectatorii sunt bine.

50.000 de persoane au mers la festivalul care urma să țină două zile, însă cea de-a doua zi a festivalului a fost anulată.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri