Noi imagini surprinse de sateliți deasupra Siriei. Rachetele americanilor au făcut cratere imense

Data actualizării: Data publicării:
damasc
Baza lovită în Damasc

În timp ce regimul sirian susține că punctele strategice țintite de rachetele americanilor nu au fost lovite, imaginile surprinse din satelit deasupra Siriei arată un lucru complet diferit. CNN publică mai multe fotografii care arată că în locurile unde se aflau laboratoare chimice și depozite pentru arme chimice au rămas doar niște cratere imense.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DIN SATELIT CU ȚINTELE LOVITE ÎN SIRIA

Departamentul american al Apărării a dat publicității o hartă care indică cele trei ținte ale rachetelor lansate în noaptea de vineri spre sâmbătă. Imaginile surprinse de sateliți în aceste puncte-cheie arată că rachetele și-au atins țintele, lăsând în urmă doar niște cratere de mari dimensiuni.

SUA, Franța și Marea Britanie au lansat, vineri noaptea, un atac coordonat asupra Siriei: au fost trase 105 de rachete asupra celor trei puncte din Siria, două lângă Homs, al treilea în Damasc.

La scurt timp după începerea bombardamentului, președintele american Donald Trump s-a adresat națiunii, afirmând că țintele vizează unele facilități în care ar fi produse, testate și depozitate armele chimice ale guvernului condus de Bashar al-Assad.

Citiți și: SUA și aliații au atacat Siria. Care sunt reacțiile și ce urmează?

Înfrângere usturătoare a Rusiei la ONU. Doar două țări au mai votat în favoarea rezoluției sale

Ce s-a întâmplat în Siria a doua zi după atacul occidentalilor

homs
Una dintre bazele lovite în Homs

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că rachetele „au lovit cu succes toate țintele”, însă Rusia a contrazis aceste informații, afirmând că sistemul anti-rachetă din Siria a interceptat 73 din 105 de rachete de croazieră.

Mai multe imagini publicate de DigitalGlobe arată că două ținte din Homs au fost distruse în totalitate, în timp ce laboratorul din Damasc pare să fi fost șters și el de pe fața pământului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri