Împuşcături la câțiva metri de un candidat la alegerile prezidențiale din Ecuador, cu o zi înaintea votului

Data actualizării: Data publicării:
Otto Sonnenholzner, candidat la alegerile prezidențiale din Ecuador.
Otto Sonnenholzner, candidat la alegerile prezidențiale din Ecuador. Foto: Profimedia

Unul dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din Ecuador a cerut o anchetă după un schimb de focuri de armă care a avut loc la câţiva metri de locul în care lua masa cu familia sa, sâmbătă, cu doar o zi înainte de alegerile prezidenţiale, relatează CNN.

Otto Sonnenholzner a declarat că lua micul dejun cu soţia şi fiicele sale la un restaurant, când au izbucnit violenţele.

„La câteva minute după ce am ajuns la restaurant, a avut loc un schimb de focuri după o urmărire a poliţiei la câţiva metri de locul în care ne aflam”, a spus Sonnenholzner într-un mesaj video. El a precizat că nici el şi nici familia sa nu au fost răniţi, potrivit News.ro.

Împuşcăturile au avut loc la doar câteva zile după ce asasinarea unui alt candidat la preşedinţie, Fernando Villavicencio, care făcea campanie împotriva violenţei bandelor şi a corupţiei, a şocat lumea.

Alți doi  politiciani din Ecuador au fost asasinați în ultima lună.

„Acesta este încă un exemplu a ceea cu ce ecuadorienii se confruntă zilnic”, a spus Sonnenholzner cu privire la ultimele violenţe.

„Mulţumim lui Dumnezeu că suntem cu toţii bine, dar cerem o anchetă asupra a ceea ce s-a întâmplat”, a spus el.

În înregistrările video se vede cum Sonnenholzner şi membrii familiei sale părăsesc localul cu protecţie antiglonţ.

„Teama şi neputinţa pe care le-am văzut în ochii tuturor celor de acolo mă doare. Nu putem continua aşa”, a declarat Sonnenholzner.

Circumstanţele din jurul focurilor de armă rămân neclare.

O escaladare mortală a violenţei a cuprins Ecuadorul în ultimii ani, în special pe coasta Pacificului din această ţară sud-americană, în timp ce grupările criminale se luptă pentru a controla şi distribui narcotice, în special cocaină.

Villavicencio a fost împuşcat mortal în timp ce pleca de la un miting de campanie în capitala Quito, la 10 august. El era cunoscut ca un neobosit luptător anticorupţie şi jurnalist de investigaţie.

Ecuadorienii vor decide între opt candidaţi prezidenţiali la votul de duminică.

Combaterea criminalităţii a fost o prioritate pe agenda politică chiar înainte de asasinarea lui Villavicencio, diferiţi candidaţi promiţând să îmbunătăţească securitatea în ţară.

În urma împuşcăturilor de sâmbătă, Sonnenholzner a reiterat apelurile de a opri „criza gravă”.

„Ca soţ şi tată, ştiu că nimeni nu ar trebui să treacă prin aşa ceva. Niciun băiat sau fată din ţara noastră sau din lume nu ar trebui să trăiască în frică”, a spus el.

„Acum, mai mult ca niciodată, nu vom renunţa. Respingem violenţa şi apreciem curajul cu care ecuadorienii îşi vor părăsi casele pentru a vota cu curaj şi responsabilitate pentru un Ecuador mai bun”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri