Încă o ţară europeană va relaxa treptat restricțiile anti-COVID, începând cu finalul lunii aprilie

Data actualizării: Data publicării:
Zurich elvetia steag tramvai
Foto: Getty Images

Guvernul Elveţiei intenţionează să relaxeze gradual, începând din 27 aprilie, restricţiile antiepidemice, potrivit cotidianului Le Figaro, după ce Spania, Italia, Austria, Cehia și Germania au revenit, încetul cu încetul, la normalitate.  

Cabinetele medicale, saloanele de coafură, masaj şi înfrumuseţare, florăriile vor putea fi deschise din 27 aprilie, cu condiţia aplicării măsurilor de protecţie a clienţilor şi angajaţilor, precizează Guvernul de la Berna.

"Dacă situaţia o va permite, şcolile publice şi restul magazinelor îşi vor putea deschide porţile pe 11 mai", subliniază Guvernul elveţian.
În Elveţia s-au înregistrat până avum 26.632 de cazuri de coronavirus şi 1.017 decese, potrivit Mediafax.

Școlile și unele magazine din Germania vor fi redeschise treptat, începând cu 4 mai

Școlile din Germania se vor redeschide treptat, începând cu data de 4 mai, a anunțat cancelarul Angela Merkel. Totodată, șefa Executivului german a mai declarat că măsura distanțării sociale va fi extinsă până pe 3 mai, pentru a opri răspândirea noului coronavirus, potrivit AFP.

Pe lângă redeschiderea parţială a şcolilor şi liceelor, guvernul va permite și reluarea activității în magazinele cu o suprafaţă mai mică de 800 de metri pătraţi, iar cetățenilor li se recomandă să poarte măști de protecție în mijloacele de transport în comun, pe stradă și la cumpărături.

Cehia, primul stat european în care viaţa s-a întors treptat la normalitate

De la începutul lunii aprilie s-au redeschis magazinele de bricolaj, cele de papetărie sau atelierele de reparaţii ale bicicletelor. Oamenii pot ieşi afară pentru a face sport, dar nu în grupuri mai mari de două persoane.

Cehia a fost una dintre primele ţări care a impus stare de urgenţă, iar măştile au devenit obligatorii.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri