Industria turismului condamnă Marea Britanie pentru pedepsele cu închisoarea: "Călătorii nu sunt criminali”

Data actualizării: Data publicării:
calatori intr-un aeroport
Foto: GettyImages

Industria turismului din Europa a reacționat dur împotriva guvernului Marii Britanii, după ce autoritățile de la Londra au impus sancțiuni dure, precum amenzi uriașe sau închisoare celor care nu respectă carantina sau care ascund că au călătorit în statele incluse în lista zonelor roșii. 

Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat recent că persoanele care intră pe teritoriul Angliei și nu respectă măsura carantinării într-un hotel pentru zece zile vor fi amendați cu până la 10.000 de lire, iar călătorii care ascund că au vizitat o țară inclusă pe „lista roșie” riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

În acest context, Comisia Europeană de Turism (ETC), o asociație a grupurilor naționale de turism, a reacționat spunând că aceste pedepse sunt pentru cei care comit infracțiuni grave, nicidecum pentru cei care călătoresc, scrie Politico.

"Călătorii nu sunt criminali", a declarat, miercuri, Luís Araújo președintele Comisiei Europene de Turism.

Nu toți miniștrii din Marea Britanie susțin măsurile dure, iar criticii spun că abordarea puternică este disproporționată și nu va fi pusă în aplicare de instanțe. „Zece ani este pedeapsa maximă pentru amenințări de ucidere, otrăvire sau agresiune sexuală”, a explicat,  pentru The Telegraph, Lord Jonathan Sumption, fost judecător al Curții Supreme.

Industria turismului a afirmat în mod repetat că restricțiile de călătorie nu sunt de folos în țările cu o circulație ridicată a virusului.

O combinație de vaccinare, testare la sosire și plecare, un sistem de urmărire bun și măsuri de igienă ar trebui să permită reluarea în siguranță a călătoriilor între țări, a mai spus Araújo.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri