Video Iran acuză la ONU că Israel a atacat cu drone o fabrică militară. ”Ne rezervăm dreptul de a da un răspuns ferm oricând şi oriunde”

Data actualizării: Data publicării:
atac drona iran
Iran acuză Israel de atacul cu drone asupra unei fabrici militare. Foto: Captură video YouTube

Ambasadorul iranian la Naţiunile Unite, Amir Saeid Iravani susține într-o scrisoare deschisă adresată secretarului general al ONU că Israelul este responsabil pentru atacul din noaptea de sâmbătă, când o fabrică militară a fost atacată cu drone, informează Agerpres care citează Reuters. În document se menționează că Teheran va răspunde ”ferm oricând şi oriunde”.

"Iranul îşi rezervă dreptul de a da un răspuns ferm oricând şi oriunde consideră acest lucru necesar", a scris Iravani în scrisoare. "Acţiunea întreprinsă de Israel este împotriva legii internaţionale", a adăugat el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Atacul a avut loc în contextul tensiunilor dintre Iran şi Occident din cauza activităţii nucleare a Teheranului şi a faptului că furnizează arme, între care şi "drone sinucigaşe" cu rază lungă, pentru războiul declanşat de Rusia în Ucraina, precum şi a lunilor de demonstraţii antiguvernamentale din republica islamică.

Israelul a anunţat de multă vreme că va lovi ţinte iraniene dacă diplomaţia nu va reuşi să ţină sub control programele nuclear sau de rachete ale Teheranului, dar are o politică de a nu comenta incidente specifice.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri