Iranul a încercat să confiște două petroliere. Navele iraniene au deschis focul dar au fugit la sosirea unui distrugător american

Data actualizării: Data publicării:
navă de război fotografiată în alb-negru
Imagine făcută publică de Departamentul Apărării din cadrul guvernului american - un vas iranian se aporpie de unul dintre petroliere pentru a-l confisca ilegal.

Marina americană s-a opus, miercuri, confiscării de către Iran a două nave petroliere, în ape internaţionale, în largul Omanului, anunţă, într-un comunicat, Comandamentul Central al Forţelor navale americane.

Forţe iraniene au deschis focul asupra unuia dintre petroliere, după care au fugit, la sosirea unui distrugător al marinei Statelor Unite, se arată în comunicat. Cele două petroliere navigau sub pavilioanele Insulelor Marshall şi statului Bahamas.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform Reuters, Marina SUA a transmis că a intervenit pentru a preveni ca Iranul să confiște cele două petroliere în Golful Oman, miercuri. E vorba de cea mai recentă serie de atacuri împotriva vaselor din această zonă din 2019 și până acum.

La ora locală 1:00, miercuri, un vas iranian s-a apropiat de petrolierul TRF Moss, sub pavilion al Insulelor Marshall, în ape internaționale din Golful Oman, conform reprezentanților Marinei SUA.

„Vasul iranian a plecat din zonă după ce distrugătorul USS McFaul a ajuns acolo”, a mai transmis marina americană.

„Un alt vas iranian s-a apropiat la distanță de o milă de Richmond Voyager, vas sub pavilion al statului Bahamas, cerând petrolierului să se oprească”, se mai arată în comunicatul americanilor, care adaugă că McFaul a plecat la viteză maximă spre acest petrolier după ce a primit un semnal de alertă din partea echipajului său.

„Până la sosirea USS McFaul, iranienii au tras focuri multiple spre petrolier”, au mai spus reprezentanții marinei americane.

Conform acestora, Richmond Voyager nu a suferit pierderi de vieți omenești sau avarii semnificative, dar că focurile iranienilor au provocat avarii la carena vasului în zona spațiului de locuit.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri