Jared Kushner şi soţia sa, Ivanka Trump, citați de procurorul special în acheta privind atacul asupra Capitoliului SUA

Data actualizării: Data publicării:
Ivanka Trump Would Fear For Her Safety In Washington After Joe Biden's Victory - 09 Nov 2020
Jared Kushner şi soţia sa, Ivanka Trump. Foto: Profimedia Images

Jared Kushner, ginerele fostului preşedinte american Donald Trump, şi soţia sa, Ivanka Trump, fiica miliardarului, au fost citaţi de procurorul special Jack Smith pentru a depune mărturie în faţa unui mare juriu federal în legătură cu atacul din 6 ianuarie 2021 asupra Capitoliului, a relatat miercuri cotidianul New York Times (NYT), citând surse, transmit Reuters şi dpa.

Procurorul general Merrick Garland l-a numit pe Smith în noiembrie 2022 pentru a prelua două anchete vizându-l pe Trump, care şi-a anunţat candidatura la prezidenţialele din 2024, notează Agerpres.

Prima investigaţie se referă la modul în care Trump a gestionat documente clasificate foarte sensibile pe care le-a păstrat la reşedinţa sa din Florida după ce şi-a încheiat mandatul în ianuarie 2021.

A doua anchetă investighează eforturi de răsturnare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2020, inclusiv un plan de a depune liste de alegători false pentru a bloca Congresul de la a certifica victoria lui Joe Biden.

Presa a relatat la începutul lunii că în anchetele lui Smith au fost citaţi fostul vicepreşedinte american Mike Pence, fostul consilier pentru securitate naţională Robert O'Brien şi fostul şef de personal al lui Trump, Mark Meadows. 

Mari jurii au audiat la Washington în ultimele luni în ambele anchete mărturii din partea unor foşti oficiali ai administraţiei Trump.

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri