Joe Biden: Invazia rusă în Ucraina va continua să afecteze economia globală

Data publicării:
joe biden tine un discurs la varsovia in fata palatului regal
Președintele SUA, Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden a vorbit despre problemele economice cauzate de pandemia de COVID-19 și invadarea Ucrainei de către Rusia. El a avertizat că războiul va continua să afecteze economia globală, relatează CNN.

„Invadarea Ucrainei a dus la creșterea prețurilor la gaze și la alimente în întreaga lume. Am făcut multe progrese și avem o oportunitate incredibilă în fața noastră, dar știm că oamenii se luptă în continuare cu creșterea prețurilor”, a spus el.

Biden a dar vina pe președintele rus Vladimir Putin pentru creșterea inflației.

„Invadarea Ucrainei a dus la creșterea prețurilor la gaze și la alimente în întreaga lume. Cele două mari grânare ale lumii sunt Ucraina și Rusia. Luna trecută, aproximativ 70% din creșterea inflației a fost o consecință a creșterii prețurilor din cauza gazului și energiei”, a spus el.

Biden a adăugat că face tot posibilul pentru a reduce prețurile, amintind de faptul că SUA au scos pe piață gaze din Rezervele Strategice și de coordonarea cu aliații și partenerii SUA.

„Adevărul este că ne aflăm în situația în care războiul din Ucraina va continua aibă efecte asupra economiei globale. Va afecta prețul energiei, prețul alimentelor. Mulți oameni suferă”, a spus Biden.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri