Kremlinul afirmă că nu pregătește atacuri cibernetice: „Rusia nu se angajează în banditism la nivel de stat"

Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kemlinului, Dimitri Peskov.
Purtătorul de cuvânt al Kemlinului, Dimitri Peskov. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a respins marţi avertismentele Statelor Unite că se pregăteşte să comită atacuri cibernetice ca răspuns la sancţiunile occidentale şi a declarat că nu se angajează în „banditism” la nivel de stat.

Vorbind cu reporterii într-o conferinţă telefonică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că, „spre deosebire de multe ţări occidentale, inclusiv Statele Unite, Rusia nu se angajează în banditism la nivel de stat”.

Statele Unite au avertizat luni că există „informaţii în evoluţie” că executivul rus explorează opţiuni pentru potenţiale atacuri cibernetice, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Printre altele, Kremlinul a declarat marţi că ar dori ca discuţiile în curs între Rusia şi Ucraina să fie mai „active şi mai substanţiale”, în timp ce luptele între forţele ruse şi ucrainene continuă.

„Un anumit proces (de negocieri) are loc, însă noi am dori să fie mai energic, mai substanţial”, a spus Peskov, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat că Rusia nu intenţionează să facă publice cererile sale detaliate către Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri