Kuleba, despre ajutorul militar acordat Ucrainei: Nu comentăm legat de ceea ce primim şi de unde. Politica României este inteligentă

Data publicării:
Dmitro Kuleba și Bogdan Aurescu
Dmitro Kuleba și Bogdan Aurescu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul de externe Bogdan Aurescu și omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, au fost întrebați în legătură cu ajutorul militar acordat de România Ucrainei. Kuleba a spus că ţara sa nu comentează ajutorul militar primit și că România a avut o politică inteligentă. La rândul său, Aurescu a spus că despre astfel de lucruri e bine să se vorbească public cât mai puțin.

Armelor, ca şi banilor, le place liniştea şi nu comentăm legat de ceea ce primim şi de unde, dacă nu există un anunţ oficial în legătură cu asta”, a spus Kuleba.

Am distribuit aceeași listă cu toți membrii NATO și membrii UE. Am spus că dacă fiecare țară decide să ne ofere cel puțin un bun articol de pe listă, o să obținem ceea ce ne dorim. Și România cunoaște această listă. Da, am ridicat această chestiune și în fața domnului prim ministru și cu ministrul apărării și cu Bogdan și apreciez abordarea lor constructivă în acest sens. Lăsăm la latitudinea ţării să aleagă cum ne poate ajuta, este alegerea voastră suverană, este interesul vostru naţional. În unele cazuri vedem că unele ţări pot să ajute, dar nu vor, pentru că nu vor să supere Rusia. Când vedem că acesta este cazul, atunci facem presiuni. Nu este cazul României, a continuat el.

Ce nu acceptăm este ipocrizia. Nu este cazul României. România a fost foarte sinceră, prietenoasă și deschisă”, a spus Kuleba.

El a adăugatpolitica adoptată de România de la 24 februarie este una inteligentă.

Restul, puteţi interpreta dumneavoastră, a mai spus el.

Lucrurile sunt într-o evoluţie permanentă şi nu cred că se cuvine să vorbim în spaţiul public despre aceste lucruri”, a fost reacția lui Bogdan Aurescu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri