Lavrov afirmă la ONU că atacurile împotriva rebelilor houthi ameninţă pacea internaţională

Data publicării:
serghei lavrov la onu
Serghei Lavrov a declarat la ONU că atacurile împotriva rebelilor houthi ameninţă pacea internaţională. Foto: Profimedia

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a condamnat ferm marţi, în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, atacurile SUA şi Marii Britanii, cu sprijinul altor aliaţi, asupra poziţiilor rebelilor houthi în Yemen, spunând că este o ameninţare la adresa păcii internaţionale.

Atacurile asupra rebelilor houthi din Yemen reprezintă o „agresiune nejustificată” şi o ameninţare directă la adresa păcii internaţionale, a spus Serghei Lavrov la New York, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Şeful diplomaţiei ruse a cerut, de asemenea, eliberarea tuturor ostaticilor luaţi de Hamas şi încetarea focului în Fâşia Gaza.

Lavrov s-a pronunţat în favoarea soluţiei a două state, un stat palestinian independent alături de Israel, şi l-a criticat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi alţi membri ai guvernului său pentru respingerea acestei soluţii.

Guterres cere soluția celor două state în Israel

La rândul său, secretarul general al ONU Antonio Guterres a criticat ca fiind „inacceptabil” faptul că premierul Netanyahu şi membrii guvernului său au respins soluţia a două state la conflict din Orientul Mijlociu

„O încheiere de durată a conflictului israeliano-palestinian poate veni doar prin soluţia a două state”, a declarat Guterres în Consiliul de Securitate al ONU.

„Acest refuz şi negarea dreptului poporului palestinian de a avea un stat ar prelungi la nesfârşit un conflict care a devenit o ameninţare majoră la adresa păcii şi securităţii globale”, a mai spus el.

Statele Unite şi UE pledează în favoarea unei soluţii a două state, în timp ce guvernul israelian refuză să discute cu privire la o astfel de soluţie, iritând comunitatea internaţională. Premierul Benjamin Netanyahu şi-a reafirmându-şi săptămâna trecută opoziţia faţă de o „suveranitate palestiniană”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri