24 de oameni au murit după ce au fost loviți de fulgere, în India

Data publicării:
fulgere
FOTO: Profimedia Images

Douăzeci şi patru de persoane au murit după ce au fost lovite de fulgere, iar alte 23 au fost rănite în incidente similare care s-au produs în statul Gujarat, din vestul Indiei, în ultimele două zile, au anunţat oficiali guvernamentali din această ţară, potrivit Reuters.

Acest stat indian s-a confruntat cu precipitaţii intense însoţite de fulgere şi grindină duminică şi luni, iar în anumite zone s-a înregistrat o cantitate de până la 144 de mm de ploaie într-un interval de 24 de ore încheiat luni dimineaţă, potrivit informaţiilor guvernamentale.

Intemperiile au avariat locuinţe şi au dus la moartea mai multor animale în diferite regiuni din statul Gujarat.

„Vom începe în curând o analiză pentru a evalua amploarea pagubelor”, a spus luni ministrul Agriculturii din acest stat indian, Raghavij Patel, adăugând că victimele vor primi compensaţii bazate pe rezultatului analizei.

Departamentul de Meteorologie din India (IMD) a prognozat că ploile vor continua în anumite părţi ale statului Gujarat şi pe parcursul zilei de luni.

Gujarat se confruntă frecvent cu calamităţi naturale. În august 2020, 14 persoane au decedat în acest stat pe parcursul a doar două zile în incidente legate de ploi intense şi inundaţii.

Cu un an înainte, în august 2019, 31 de persoane au murit pe teritoriul statului în urma ploilor intense.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri