Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică primește acces pentru verificarea a două obiective nucleare suspecte din Iran

Data publicării:
Iran Begins To Fuel The Country's First Nuclear Power Station
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Iranul oferă acces Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică pentru verificarea a două instalații suspectate că au găzduit în trecut activităţi nucleare nedeclarate. AIEA solicită de luni întregi accesul la cele două obiective, potrivit AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

„Iranul oferă în mod voluntar AIEA acces la cele două obiective specificate de agenţie. Au fost convenite datele pentru accesul şi activităţile de verificare ale AIEA”, au menţionat directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, şi directorul Organizaţiei iraniene a energiei atomice, Ali Akbar Salehi, într-un comunicat de presă comun.

După întrevederea avută marţi la Teheran cu directorul general al AIEA, Ali Akbar Salehi a declarat că cele două părţi au avut discuţii „constructive”.

Consiliul Guvernatorilor al AIEA a adoptat în iunie o rezoluţie prin care presează Iranul să le permită inspectorilor accesul la două din instalaţiile suspectate că au găzduit în trecut activităţi nucleare nedeclarate.

Textul reamintea Iranului obligaţia de a coopera cu agenţia, în condiţiile în care Teheranul refuză din ianuarie accesul la două instalaţii, precum şi explicaţii complete referitoare la o a treia.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri