Aproape 40 de migranți din vestul Africii au murit după ce s-au răsturnat cu barca, încercând să ajungă în Spania

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0625618502
42 de persoane ar fi murit în largul coastei orașului Dakhla, din vestul Saharei. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Aproape 40 de migranți au murit după ce o ambarcațiune în care se aflau 50 de oameni ce călătoreau din Vestul Saharei către Insulele Canare s-a răsturnat, a transmis, vineri, un ONG umanitar din Spania, conform Reuters.

“Tragedie: 42 de persoane, printre care 30 de femei, opt copii și patru bărbați, au murit când o barcă s-a răsturnat în largul coastei Dakhla”, arată un mesaj pe Twitter, publicat de Helena Maleno, de la organizația Caminando Fronteras, care monitorizează fluxurile de migranți.

Surse oficiale, citate de ziarul spaniol El Pais, spun că numărul persoanelor care au murit este 30.

Maleno spune că 10 persoane au supraviețuit și au fost preluate de pescari.

Accidentul s-a petrecut când ambarcațiunea cu migranți a pornit, marți, pe vreme nefavorabilă, însă detalii au apărut de abia vineri.

De pe 1 ianuarie până pe 31 iulie, cel puțin 7.531 de persoane au ajuns în Insulele Canare din Spania, pornind din vestul Africii, potrivit cifrelor guvernului spaniol, reprezentând o creștere de 136% față de aceeași perioadă din 2020.

Caminando Fronteras susține că în timpul primelor șase luni din 2021, 2.087 de migranți au decedat sau dispărut încercând să facă trecerea periculoasă pe mare către Spania, din vestul Africii.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri