Atac cibernetic de amploare, în Georgia: 15.000 de site-uri au fost sparte. Sunt afectate și principalele instituții

Data publicării:
atac-cibernetic-georgia-Saakashvili

Câteva mii de site-uri din Georgia, inclusiv cel al postului național de televiziune și cel prezidențial, au fost închise în urma unui atac cibernetic, relatează Mediafax.

Site-urile instanțelor de judecată, care conțin informații din diverse dosare, cât și datele personale, au fost de asemenea afectate.

În multe cazuri, pe paginile principale ale site-urilor a fost postată o imagine cu fostul președinte Mihail Saakașvili și cu textul "I'll be back" ("Mă voi întoarce").

Originea atacului cibernetic nu este cunoscută încă.

Potrivit experților în securitate cibernetic, site-urile guvernamentale din Georgia sunt „slab protejate și vulnerabile atacurilor”.

În total, aproximativ 15.000 de site-uri au fost afectate, inclusiv cel prezidențial, cât și mai multe site-uri ale organizațiilor non-guvernamentale și ale unor companii private.

„Nu am mai văzut un atac efectuat la un astfel de nivel. Având în vedere nivel și țintele vizate, este dificil să nu ajungem la concluzia că acesta a fost un atac sponsorizat de un alt stat”, a declarat profesorul Alan Woodward, din cadrul Universității Surrey.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri