Sari la conținut

Bilanțul exploziilor din Tianjin a depășit 100 de morți

Noua explozie a avut loc într-o zonă a parcului industrial deja afectată de exploziile de acum trei zile. Mai multe maşini au luat foc, iar o coloană neagră de fum s-a ridicat în aer.

Autorităţile au dat ordin de evacuare pe o rază de trei kilometri, de teama unor noi deflagraţii şi pentru că au fost detectate emisii de cianură de sodiu în atmosferă. Inclusiv un adăpost improvizat pentru cei care şi-au pierdut casele în deflagraţiile de miercuri.

Singurele veşti bune vin de la echipele de salvare, care au găsit încă un supravieţuitor, la trei zile de la primele explozii: un bărbat care a fost descoperit într-un container.

Deflagraţiile de miercuri au transformat parcul industrial într-un morman de moloz. Din zeci de clădiri au mai rămas doar sceletele, mii de maşini au ars complet şi pe o rază de zeci de metri totul este acoperit de un praf alb. Cea mai mare problemă este însă toxicitatea din aer, iar în cel mai mare pericol sunt muncitorii.

- Mi-e teamă un pic. Cu siguranţă nu mă simt bine. Aşa cum puteţi vedea, şeful nostru ne obligă să purtăm măşti. Trebuie să le purtăm cât muncim. E îngrijorat că norul toxic ne va afecta.

Există însă şi oameni care refuză să-şi părăsească casele.

- Sub nicio formă! Cred că a trecut pericolul. În fapt, astea sunt doar mituri lansate de oameni panicaţi. Nu e aşa de grav, nu? Dacă ar fi aşa de grav, nu am fi bine acum. Cred că nu e aşa de grav.

Cel puţin 100 de oameni au murit din cauza exploziilor de miercuri, arată cel mai nou bilanţ. 700 de persoane au fost rănite, iar 25 sunt în stare critică.

Citiți și

GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului din China

Exploziile din China. Sute de experți în biochimie și energie nucleară, trimiși la fața locului