Care au fost ultimele cuvinte ale Papei Benedict. Trupul fostului suveran Pontif a fost depus în Bazilica Sfântul Petru

Data actualizării: Data publicării:
Exposure of the body of the Pope Emeritus Benedict XVI
The body of Pope Emeritus Benedict XVI was displayed inside St. Peter's Basilica in the Vatican on January 2, 2023. 02 Jan 2023,Image: 747320147, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Pictured: Pope Emeritus Benedict XVI

Arhiepiscopul Ganswein, secretarul personal al fostului suveran Pontif, a relatat ultimele cuvinte ale fostului papă Benedict, rostite în timpul nopții cu câteva ore înainte de a muri, potrivit Vatican News.

Ultimele cuvinte ale Papei Emerit Benedict al XVI-lea au fost auzite în miezul nopții de o asistentă. 

„Era în jurul orei 3 în dimineața zilei de 31 decembrie, cu câteva ore înainte să moară. Joseph Ratzinger nu intrase încă în agonie, iar colaboratorii și asistenții săi se ocupau de îngrijirea lui. Cu el în acel moment era o singură asistentă care nu vorbește germană. Benedict al XVI-lea, cu o voce subțire, dar care se distinge clar, a spus în italiană: Doamne, te iubesc. Nu am fost acolo în acel moment, dar asistenta mi-a spus la scurt timp după aceea. Au fost ultimele sale cuvinte pe care le-a înțeles, pentru că după aceea nu a mai putut să se exprime”, a declarat secretarul personal al fostului suveran Pontif.

Fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea a murit , sâmbătă, 31 decembrie 2022, la vârsta de 95 de ani, în mănăstirea din grădinile Vaticanului. Fostul papă va fi înhumat, joi, 5 ianuarie, într-o criptă din bazilica Sfântul Petru din Roma, a transmis Vaticanul.

Până luni, trupul defunctului papă emerit a fost depus în centrul unei mici capele private a mănăstirii în care a locuit după ce şi-a anunţat demisia în 2013, situată în grădinile Vaticanului. 

De luni până miercuri, sicriul teologului german, născut Joseph Ratzinger, este expus în Bazilica Sf. Petru, unde credincioşii au venit să se reculeagă.

Trupul fostului Papă este expus în Bazilica Sf. Petru. Foto: Profimedia Images
Trupul fostului Papă este expus în Bazilica Sf. Petru. Foto: Profimedia Images

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri