Ce a pățit o femeie din Moscova cu nume identic cu cel al soacrei lui Volodimir Zelenski

Data actualizării: Data publicării:
olga
Olga spune că nici măcar nu are rude în Ucraina FOTO: The Moscow Times

Olga Vitalievna Kiașko știe de mult că are același nume cu cel al soacrei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, însă nu s-a gândit niciodată că ar putea să aibă probleme din acest motiv.

De curând, presupuși jurnaliști pro-Kremlin au început să-i bată insistent la ușă și este căutată de tot felul de personaje dubioase. „Încep să mă tem pentru siguranța mea, deși nu mă pierd ușor cu firea”, a declarat Olga -care spune că nu are rude în Ucraina - pentru site-ul Mediazona, citat de The Moscow Times.

Femeia de 53 de ani a spus că primul semnal de alarmă a venit în urmă cu o săptămână, când vecinii i-au trimis imagini de pe camera de supraveghere cu doi bărbați care întrebau un alt vecin despre „Olga Vitalievna Kiașko”.

Olga nu-i cunoaște pe cei doi. Mai târziu, în aceeași zi, a aflat că un post tv pro-Kremplin, Tsargrad, a difuzat o „investigație” a bloggerului Serghei Zergulio Koliasnikov care susține că a descoperit proprietăți legate de familia Zelenski în suburbiile Moscovei. Aceste proprietăți includ un apartament „înregistrat pe numele soacrei lui Zelenski”, respectiv Olga Vitalievna Kiașko.

Cei doi bărbați au mai fost și la un apartament din Moscova unde Olga este înregistrată oficial, dar în care nu locuiește în prezent.

Olga a mai spus că ancheta respectivă a ignorat detalii cheie care dovedesc clar că ea și soacra lui Zelenski nu sunt una și aceeași persoană.

„Faptul că soacra lui Zelenski s-a născut în 1953, iar eu m-am născut în 1965, nu a fost evidențiat”, a spus ea pentru Mediazona. „Se creează o poveste falsă despre mine. Probabil că cei de la care a început știu foarte bine că eu nu sunt soacra și nu am nicio legătură cu ea.

Povestea a luat o mare amploare online, pentru că influenceri pro-Kremlin au distribuit-o masiv. Olga este îngrijorată acum că ar putea fi arestată pe baza unei identități greșite.

„Mi-e teamă că aș putea deveni parte dintr-un fel de plan”, a spus ea, adăugând că a participat la Moscova la proteste anti-război.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri