Cel puţin 20 de oameni au murit, majoritatea copii, în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin şcolar din Guyana

Data publicării:
Cel puţin 20 de oameni au murit, majoritatea copii, în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin şcolar din Guyana
Cel puţin 20 de oameni au murit, majoritatea copii, în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin şcolar din Guyana. Foto: Profimedia

Cel puţin 20 de persoane, majoritatea copii, au murit în urma unui incendiu izbucnit într-un cămin şcolar din centrul Guyanei, în Mahdia, un oraş minier din această mică ţară din nord-estul Americii de Sud, relatează Agerpres, citând AFP.

"Cu mare tristeţe oferim un bilanţ sfâşietor al incendiului din căminul şcolar din Mahdia. Numărul morţilor este în prezent de 20", a anunţat guvernul din Guyana într-un comunicat publicat în noaptea de duminică spre luni, fără a putea preciza încă motivul dezastrului.

"Alte câteva persoane au fost rănite", a mai spus guvernul, adăugând că "cinci avioane au decolat deja spre Mahdia pentru a oferi ajutor oficialilor regionali din domeniul sănătăţii să furnizeze echipament medical suplimentar şi să realizeze evacuări medicale".

"Preşedintele şi alţi oficiali sprijină eforturile desfăşurate la Ogle (aeroport din Georgetown) pentru a primi pacienţii în stare critică şi pentru a coordona un plan de răspuns de urgenţă. A fost lansat un plan de acţiune de urgenţă medicală la scară largă", potrivit textului.

Cel puţin un avion cu trei persoane evacuate a sosit în Georgetown, potrivit unui jurnalist AFP.

"Acesta este un dezastru major. Este oribil, e dureros", a declarat anterior preşedintele Irfaan Ali, de pe aeroportul unde se deplasase pentru a aştepta ajutoare.

O sursă din domeniul securităţii a declarat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, că există "mulţi morţi şi răniţi", subliniind că victimele sunt "copii".

Oraşul Mahdia este situat la circa 200 de km sud de Georgetown, într-o regiunea afectată în prezent de ploi abundente.

O mică ţară anglofonă cu 800.000 de locuitori, Guyana, o fostă colonie olandeză, apoi britanică, dispune de cele mai mari rezerve de petrol pe cap de locuitor din lume şi speră la o dezvoltare rapidă în anii următori, odată cu exploatarea acestor resurse.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri