Conductorul unui tren de mare viteză din Japonia a plecat la toaletă în timp ce transporta 160 de pasageri cu 150 de kilometri pe oră

Data publicării:
Tren de mare viteză din Japonia
Tren de mare viteză din Japonia. Foto: Profimedia Images

Un conductor japonez riscă să fie sancționat pentru că a părăsit cabina unui tren de mare viteză timp de câteva minute pentru a merge la toaletă.

El ceruse unui asistent-controlor
care nu avea permis de conducere să manevreze trenul care călătorea cu 150 de kilometri pe oră, potrivit presei locale citate de BBC.

Trenul Hikari 633 transporta 160 de pasageri în acel moment. Incidentul nu a afectat călătoria, dar compania feroviară l-a raportat autorităților și a prezentat scuze călătorilor.

Compania de căi ferate din Japonia Centrală a
precizat că incidentul a avut loc duminică dimineață, în timp ce trenul circula în regiunea centrală Shizuoka.

Șoferul în vârstă de 36 de ani, care nu a fost identificat, avea probleme cu stomacul și avea nevoie să folosească urgent toaleta.
El a chemat un controlor în cabină pentru a controla comenzile, apoi a plecat timp de aproximativ trei minute pentru a folosi toaleta
dintr-un vagon de pasageri, potrivit JR Central.

Regulile companiei prevăd că, dacă un conductor se simte rău, trebuie să contacteze centrul de comandă. De asemenea, li se permite să ceară unui controlor să preia comenzile, dar numai dacă acesta are permis de conducere.

Conductorul riscă acum sancțiuni disciplinare.

Căile ferate din Japonia sunt renumite pentru standardele lor ridicate de siguranță, iar accidentele feroviare sunt rare. Ultimul incident major s-a întâmplat în 2005, când un tren a deraiat în orașul Amagasaki din vestul țării. 107 persoane au murit atunci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri