Consilier: Rusia va reduce "la zero" dependenţa economică faţă de SUA dacă îi impun sancţiuni din cauza Ucrainei

Data publicării:
obama cu putin - MFAX

 

O sursă de la Kremlin a declarat, însă, la scurt timp după declaraţii, pentru agenţia publică RIA Novosti, că Glaziev şi-a exprimat părerea personală şi că aceasta nu este poziţia oficială a Kremlinului.

„Vom găsi un mijloc nu numai pentru a ne reduce dependenţa financiară de SUA, ci vom obţine un mare profit din aceste sancţiuni”, a declarat Serghei Glaziev pentru agenţia publică RIA Novosti.

„Tentativele de a adopta sancţiuni împotriva Rusiei vor conduce la un krach al sistemului financiar american şi vor aduce sfârşitul dominaţiei Statelor Unite în sistemul financiar mondial”, a adăugat el.

„Vom fi nevoiţi să folosim alte valute, să ne creem propriul sistem de reglement. Avem relaţii economice şi comerciale minunate cu partenerii noştri din Est şi Sud”, a mai spus el.

„Dacă sunt adoptate sancţiuni împotriva structurilor de stat, vom fi nevoiţi să ne recunoaştem incapacitatea de a rambursa creditele acordate structurilor ruse de către bănci americane”, a avertizat el.

„Sancţiunile sunt o armă cu două tăişuri, iar dacă Statele Unite ne blochează activele, atunci pasivele organizaţiilor noastre în dolari vor fi şi ele blocate. Asta înseamnă că băncile şi întreprinderile noastre nu vor putea rambursa împrumuturile partenerilor noştri americani”, a continuat el.

Statele Unite au suspendat luni cooperarea militară cu Rusia, în semn de protest faţă de intervenţia trupelor ruse, care au încercuit militari ucraineni în cazărmi, în Crimeea. Casa Albă a ameninţat anterior, luni, cu sancţiuni diplomatice, dar şi economice, împotriva Rusiei.

Glaziev a făcut aceste declaraţii în contextul în care şeful diplomaţiei americane John Kerry este aşteptat marţi la Kiev să-şi exprime susţinerea faţă de noua putere ucraineană.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri