Control dur al armelor de foc, în New York. Americanii au înăsprit legea

Data publicării:
1601arme-44037

Statul New York a aprobat o nouă legislaţie în acest sens, cea mai dură de până acum. Între timp, impresionați de drama prin care trec familiile celor 20 de copii uciși în atac, elevii școlii din Newtown au înregistrat un cântec în memoria foștilor colegi.

Noua lege adoptată de Legislativul statului New York prevede, printre altele, interzicerea armelor de asalt şi introducerea de noi controale, pentru a preveni cumpărarea lor de persoanele cu probleme psihice.

Adoptarea legii vine la o lună de la atacul armat din orășelul Newtown, în urma căruia 26 de oameni, printre care 20 de copii, au fost ucişi de un tânăr cu probleme psihice. În memoria elevilor omorâți în masacru, colegii lor au înregistrat un cântec, ajutați de doi muzicieni cunoscuți peste ocean.

Melodia aleasă, „Over the Rainbow”, a devenit cunoscută în 1939 după ce a fost cântată de actrița Judy Garland. Cei doi muzicieni care le-au oferit copiilor sprijinul lor spun că au dorit, astfel, să-i ajute pe cei mici să treacă peste evenimentul tragic.

Fondurile strânse vor fi donate fundaţiilor caritabile care se îngrijesc de victimele şi de familiile celor răniţi sau ucişi în atacul din 14 decembrie, al doilea ca gravitate din istoria Statelor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri