Sari la conținut

Copil de doi ani, împuşcat de alt copil

Din fericire, viaţa fetiţei rănite nu e în pericol, potrivit presei americane.

Incidentul a avut loc condițiile în care președintele american Barack Obama a anunțat că Administraţia vrea să ia măsuri pentru ca armele să nu mai ajungă atât de uşor în mâinile persoanelor cu probleme pshice sau la îndemâna tinerilor și copiilor. Șeful Casei Albe chiar a plâns în momentul în care a rostit acest discurs.

„Trebuie să conștientizăm urgența absolută acum, întrucât mor oameni. Iar scuzele constante pentru lipsa de acțiune nu mai merg și nu mai sunt suficiente”, a spus liderul de la Casa Albă.

Vizibil emoționat, Barack Obama a evocat atacul cu arme de foc comis la școala din Sandy Hook din Newtown, statul Connecticut, în decembrie 2012 de către un dezechilibrat mintal. Atacul s-a soldat cu moartea a 20 de elevi și șase profesori. Atacatorul, Adam Lanza, s-a sinucis la scurt timp după aceea, relatează Agerpres.

„De câte ori mă gândesc la acei copii mă apucă furia. Și asta se întâmplă zilnic pe străzile din Chicago”, a declarat președintele american, care nu și-a putut stăpâni lacrimile.

„Cred că putem găsi căi de a reduce violența cu arme de foc într-un mod care să fie conform cu Al Doilea Amendament”, a spus Barack Obama, făcând referire la dreptul de a purta arme prevăzut de Constituția SUA.

Președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, a denunțat demersul președintelui Obama. „În loc să se concentreze pe criminali și teroriști, el vrea cele mai stricte legi pentru cetățeni. Afirmațiile și acțiunile lui ajung la o formă de intimidare care subminează libertatea”, a spus Ryan.

Inițiativa președintelui Obama de înăsprire a regimului armelor de foc a provocat o intensă dezbatere în Statele Unite, Partidul Republican susținând că nu este nevoie de o schimbare a normelor actuale privind armele de foc.