Cum a ajuns o femeie care a născut un copil în urma unui viol să-i plătească pensie alimentară agresorului ei

Data actualizării: Data publicării:
victimă
Crysta Abelseth FOTO: captură video WBRZ

O femeie din Louisiana, SUA, care spune că a rămas însărcinată după ce a fost violată în adolescență, a pierdut custodia copilului rezultat în urma agresiunii și, mai mult, a fost obligată să-i plătească pensie alimentară agresorului ei.

Crysta Abelseth, care avea 16 ani la momentul presupusului atac din 2005, a declarat pentru un post local de știri că un judecător i-a acordat custodia copilului ei lui John Barnes, tatăl biologic și, în același timp, bărbatul care a agresat-o și care avea atunci 30 de ani, potrivit The Independent.

„Când fiica mea avea cinci ani, el a aflat despre existența ei și a început să facă demersuri pentru a obține custodia”, a declarat Crysta Abelseth, acum în vârstă de 32 de ani. Femeia a spus că, ulterior, bărbatul a obținut drept de custodie comună, în ciuda faptului că era acuzat de viol.

Pe parcursul procesului, în urma testului ADN, s-a stabilit că John Barnes este, într-adevăr, tatăl fetei care acum este adolescentă.

La momentul conceperii, Barnes avea 30 de ani, iar Abelseth, 16 ani, ceea ce în statul Louisiana este ilegal, chiar și în cazul în care ar fi existat consimțământ. Însă mama susține că fiica ei s-a născut în urma unei agresiuni.

În 2005, cei doi s-au întâlnit într-un restaurant unde Crysta Abelseth era cu câțiva prieteni, iar John Barnes s-a oferit să o conducă acasă cu mașina. „În loc să mă aducă acasă, m-a adus la el acasă”, a spus ea. „M-a violat pe canapeaua din sufragerie.

Crysta Abelseth nu a depus plângere împotriva agresorului la data respectivă, pentru că a crezut, în mod eronat, că putea să facă asta în termen de 24 de ore.

A aflat ulterior de la un consilier psihologic că putea să depună plângere în termen de 30 de ani după faptă. Astfel, în urmă cu 7 ani, Crysta a depus plângere penală pentru viol împotriva lui Barnes.

Ancheta este și astăzi în curs la Biroul Șerifului din Tangipahoa, iar Crysta Abelseth spune că dosarul ei nu a fost niciodată repartizat unui detectiv.

Cazul a luat o turnură și mai dramatică anul acesta, când Crysta Abelseth a fost obligată să-i plătească pensie alimentară pentru copil presupusului atacator, după ce i-a dat fiicei sale adolescente un telefon mobil. Ea a contestat decizia și a cerut retragerea custodiei pentru Barnes, iar audierile au fost programate pentru luna viitoare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri