Sari la conținut

Cum văd rușii suspiciunile de corupție la adresa prim-ministrului Victor Ponta

Premierul român, Victor Ponta, a supravieţuit moţiunii de cenzură care viza Cabinetul său, pe fondul suspiciunilor de corupţie. Cu toate acestea, acuzaţiile pun sub semnul întrebării aderarea României la UE, generând preocupări privind sistemul politic al ţării”, comentează agenția Sputnik, citată de Mediafax.

„Cum era de aşteptat, premierul Ponta a supravieţuit moţiunii de cenzură depuse de opoziţie (...)”, adaugă Sputnik într-un articol intitulat „Acuzaţiile de corupţie ridică semne de întrebare privind statutul României în cadrul UE”.

„Scandalurile de corupţie şi acuzaţiile privind practici ilegale au generat semne de întrebare referitoare la statutul României de membru al Uniunii Europene, după aderarea împreună cu Bulgaria, în anul 2007”, adaugă agenţia de presă rusă, menţionând acuzaţiile de corupţie la adresa lui Victor Ponta şi problemele semnalate în cursul scrutinului prezidenţial desfăşurat în 2014.

România şi Bulgaria „au fost admise în Uniunea Europeană în cadrul extinderii Blocului comunitar spre est, în pofida unor preocupări majore exprimate de oficiali europeni privind corupţia în instituţii guvernamentale şi privind infracţionalitatea organizată. Chiar dacă situaţia politică din România a fost monitorizată prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (...), multe voci au argumentat că acest lucru nu a contribuit la îmbunătăţirea situaţiei în România, existând în continuare plângeri privind fapte ilegale comise de oficiali guvernamentali”, încheie Sputnik.

Citiți și
Guvernul Ponta, învingător. Moțiunea de cenzură a fost respinsă
Cele mai acide replici de la dezbaterea moțiunii de cenzură
Vasile Blaga: Premierul Moldovei a demisionat. Ponta e un politician disperat, sfidează pe toată lumea
Victor Ponta, discurs la moțiune: Nu există alternativă la acest guvern. Opoziția așteaptă să fie schimbat de un procuror
Proteste în ţară, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament 
Pe aceeași temă