Decizie istorică în SUA: Căsătoriile între persoane de acelaşi sex sunt acum recunoscute pe tot teritoriul american

Data publicării:
lgbt

Decizia Curţii Supreme de la Washington înseamnă drepturi egale pentru cuplurile gay căsătorite în statele care deja au recunoscut legal uniunea între persoane de acelaşi sex. Printre aceste drepturi se numără scutiri de taxe şi ajutoare de urmaş.

De la bordul Air Force One, preşedintele Barack Obama a salutat sentinţa Curţii Supreme: „Această decizie este o victorie pentru cuplurile care se luptă de mult timp pentru egalitate în faţa legii, pentru familiile care, în sfârşit, vor beneficia de respectul şi de protecţia pe care le merită”, a spus preşedintele american.

În tabăra creştinilor radicali, anunţul Curţii Supreme a fost primit cu regrete. „Curtea Supremă nu are autoritate atunci când vine vorba despre natura mariajului”, a declarat reverendul Rob Schenk. „Autoritatea îi aparţine Creatorului, despre care strămoşii noştri au spus că este sursa tuturor drepturilor noastre”, a adăugat acesta.

Decizia Curţii Supreme face ca, de acum, căsătoriile între persoane de acelaşi sex să fie recunoscute pe tot teritoriul Statelor Unite. Până acum, acestea erau consfinţite legal în doar douăsprezece state americane şi în capitala federală Washington.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri