„Doamna din frigider”. Anchetatorii din SUA au reușit să identifice după 30 de ani victima unui caz celebru de crimă

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu 2 fotografii vechi ale unei femei blonde
Anchetatorii din California au reușit să identifice după 30 de ani cadavrul unei femei descoperit într-un frigider FOTO: Biroul șerifului din San Joaquin

Anchetatorii din California au reușit să identifice după 30 de ani cadavrul unei femei descoperit într-un frigider, victimă a unei crime brutale, care a fost intens mediatizată în SUA.

De 27 de ani, ofițerii care s-au pensionat între timp și echipa noastră specializată în anchetarea cazurilor nerezolvate, au lucrat încercând să identifice victima și apoi să afle cine este autorul”, a declarat într-o conferință de presă șeriful din San Joaquin, potrivit People.

Femeia cunoscută timp de 30 de ani drept „Lady in the Fridge” (Doamna din Frigider) se numea Amanda Lynn Schumann Deza. 

Cadavrul ei a fost găsit în martie 1995, într-un frigider aruncat într-un canal de irigare de lângă Stockton, California. Avea 29 de ani la momentul morții, era despărțită de soțul ei și avea trei copii. Cazul a devenit cunoscut în SUA și la un moment dat s-a speculat că femeia ar fi fost victima celebrului criminal în serie Terry Peder Rasmussen.

Lt. Linda Jimenez a spus că pentru identificarea ei s-a utilizat o tehnologie nouă de analiză a ADN-ului. În urma investigațiilor criminalistice avansate, anchetatorii au ajuns la două femei despre care au presupus că sunt mama, respectiv fiica victimei.

Cele două au furnizat probe ADN pentru comparație și astfel a fost identificată Amanda Lynn Schumann Deza.

Dacă identitatea femeii nu mai este un mister, anchetatorii nu au reușit să afle cine a comis crima.

„Ne lipsesc câteva informații esențiale de dinaintea dispariției și morții ei. Sperăm că oamenii o vor recunoaște pe Amanda, își vor aminti detalii despre ea și ne vor suna”, a spus Jiminez.

Potrivit familiei lui Deza, ea a fost văzută ultima dată într-un complex de apartamente din orașul Napa în compania unui bărbat neidentificat. 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri