După o mușcătură de purice, unui bărbat i s-au amputat mâinile și părți din picioare

Data actualizării: Data publicării:
barbat in spital ingrijit de o asistenta
Michael Kohlhof a contactat o boală foarte gravă dunpă ce a fost mușcat de un purice FOTO: GoFundMe

Din cauza unei singure mușcături de purice, un bărbat din Houston, SUA, a contactat o boală foarte gravă, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze mâinile și parțial picioarele.

În luna iunie, Michael Kohlhof se afla în San Antonio și-și ajuta mama să se recupereze după o intervenție chirurgicală, când s-a trezit cu picioarele amorțite. „Prima dată am crezut că este gripă”, a spus mama lui, J’Leene Hardaway, pe GoFundMe, unde a fost lansată o campanie de strângere de fonduri pentru fiul ei.

Kohlhof a fost dus la spital, dar starea lui s-a degradat accelerat. Bărbatul de 35 de ani a intrat în șoc septic, iar după 24 de ore era pe ventilator, făcea dializă, lua antibiotice și alte medicamente, mama lui explicând că toate organele lui au cedat, potrivit People.

„A fost în pragul morții o dată sau de două ori”, a declarat fratele său, Greg Kohlhof. „Medicii erau îngrijorați că ar putea intra moarte cerebrală”.

Michael Kohlhof se îmbolnăvise de tifos, boală cauzată de o bacterie transmisă de puricii infectați. Simptomele includ febră și frisoane, dureri corporale și dureri musculare, pierderea poftei de mâncare și vărsături.

Deși organismele medicale spun că „tifosul transmis de purici este o boală rară în Statele Unite”, se mai înregistrează cazuri în Hawaii, California și Texas. Netratat, tifosul poate provoca boli foarte grave.

J’Leene Hardaway a spus că fiul ei a avut o singură mușcătură de purice, însă consecințele au fost inimaginabile, făcând cangrenă la mâini și picioare.

Medicii i-au amputat ambele mâini, până la antebraț, lui Kohlhof, degete de la picioare, dar și porțiuni din acestea. „Acum încă nu știm dacă picioarele lui pot fi salvate”, a mai spus mama bărbatului.

Kohlhof a transmis prin fratele lui că își dorește ca oamenii să fie conștienți de starea lui și astfel să învețe să fie mai atenți, ca să poată preveni astfel de situații.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri