Epidemie de gripă în SUA. Cel puţin 24 de victime şi focare în 44 de state

Data publicării:
10012013 20gripa 20sua-43082

În oraşul Boston s-a decretat stare de urgenţă din cauza numărului mare de cazuri de gripă. În metropolă, autorităţile au decis şi ridicarea de corturi lângă spitale arhipline de bolnavi. De asemenea, localnicii sunt vaccinaţi gratuit, după ce s-a constatat că numărul îmbolnăvirilor este de 10 ori mai mare faţă de 2012.

„Dacă primim cazuri uşoare de gripă, le consultăm, le evaluăm, le tratăm dacă este nevoie şi le externăm direct din cort”, a explicat Terry Burger, directorul spitalului Lehigh Valley.

„Este un pas fără precedent făcut pentru a ne asigura că numărul de cazuri de gripă în regiunea noastră nu creşte”, a afirmat Greg Kutcher, directorul spitalului Mayo Health.

Doctorii americani abia fac faţă situaţiei şi cazurilor de gripă se înmulţesc zilnic.

Doctorii spun că virusul care circulă anul acesta este foarte agresiv, cu simptome mult mai accentuate. Pentru cei cu o imunitate mai scăzută, gripa este foarte periculoasă.

Ei mai atrag atenţia că virusul este asemănător celui care în 2003 şi 2004 a provocat moartea a 40 de mii de oameni pe întreg teritoriul Americii, și cheamă populaţia la spital, să se vaccineze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri