Facebook nu îi va despăgubi pe utilizatorii afectați de transferul de date către Cambridge Analytica

Data publicării:
Mark Zuckerberg
Foto: Guliver/GettyImages

Este puțin probabil ca Facebook să îi despăgubească financiar pe cei 2,7 milioane de utilizatori europeni ale căror date au fost transferate necorespunzător firmei de consultanţă Cambridge Analytica, deoarece nu au fost distribuite informaţii bancare sensibile, a anunţat miercuri compania, potrivit Reuters.

Mark Zuckerberg, buton like Facebook - Guliver GettyImages
Mark Zuckerberg / FOTO: Gulliver / Getty Images

"A fost vorba cu siguranţă de o încălcare a încrederii. Totuşi, este important să ne amintim că nu au fost distribuite detalii despre conturi bancare, informaţii despre carduri de credit sau numere de cărţi de identitate naţionale", a precizat Facebook într-un comunicat.

"Majoritatea utilizatorilor au oferit aplicaţiei respective acces la informaţii precum profilul lor public, dar şi paginile la care au dat like, lista de prieteni şi ziua de naştere. A fost la fel pentru prietenii ale căror setări au permis distribuirea", se mai menţionează în comunicat.

În plus, mai subliniază Facebook, dezvoltatorul aplicaţiei implicate în această scurgere de informaţii a vândut către Cambridge Analytica date ale utilizatorilor americani, nu ale utilizatorilor din UE.

Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat marţi scuze pentru greşelile comise de compania sa în contextul recentului scandal legat de folosirea datelor personale şi a dat asigurări că se angajează să facă schimbări în acest sens, în cadrul unei întâlniri la Bruxelles cu europarlamentari.

Facebook a ajuns în centrul unui scandal după ce s-a aflat că datele personale a 87 de milioane de utilizatori au fost folosite în mod inadecvat de compania de consultanţă Cambridge Analytica.

FOTO: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri