Fermierii belgieni, afectați de măsurile anti-COVID, își îndeamnă concetățenii să mănânce cât mai mulți cartofi prăjiți

Data publicării:
cartofi prajiti
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Fermierii belgieni şi-au îndemnat concetăţenii să vină în ajutorul lor şi să mănânce cartofi prăjiţi de două ori pe săptămână, pentru a rezolva astfel problema unui stoc excedentar de 750.000 de tone de cartofi, care a apărut odată cu pandemia de coronavirus, informează publicaţia Brussels Times, citată de Agerpres.

Cartofii prăjiţi sunt un fel de mâncare foarte apreciat în Belgia, unde sunt serviţi cu maioneză şi midii. Însă în acest an cultivatorii de cartofi sunt afectaţi de măsurile de carantină impuse de la mijlocul lunii martie, măsuri care au dus la închiderea restaurantelor şi anularea festivalurilor.

"Haideţi să mâncăm cu toţii cartofi prăjiţi de două ori pe săptămână", a propus recent Romain Cools, secretarul general al Belgapom, Asociaţia cultivatorilor de cartofi din Belgia. De asemenea, Romain Cools a anunţat că, până la finele lunii mai, Belgapom va furniza 25 de tone de cartofi în fiecare săptămână către băncile de alimente, care la rândul lor le vor distribui persoanelor defavorizate.

Belgia este unul din cei mai mari exportatori de cartofi congelaţi din lume, cu 2,3 milioane tone în fiecare an.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri