Fiica lui Bruce Lee cere despăgubiri de 30 de mil.$ de la un fast-food din China. Care este motivul

Data publicării:
bruce lee
Sursă foto: Bruce Lee / Facebook

O companie condusă de fiica actorului Bruce Lee a dat în judecată un fast-food din China pentru că a folosit imaginea starului Kung Fu fără permisiune şi cere peste 210 miliane yuani (30 milioane de dolari) despăgubiri, a informat presa din China, potrivit MEDIAFAX.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Compania Bruce Lee Enterprises, din California, a cărei şefă este Shannon Lee, şi-a susţinut, miercuri, cauza împotriva lanţului de fast-food Real Kungfu, într-un tribunal din Shanghai, solicitând ca această firmă alimentară să nu mai utilizeze imaginea şi să plătească suplimentar 88.000 de yuani, pentru acoperirea cheltuielilor legale. Totodată, ea a solicitat ca lanţul de fast-food din Guangzhou să dea explicaţii în care să evidenţieze faptul că nu are nicio legătură cu Bruce Lee.

Real Kungfu, care vinde preparate chinezeşti, a fost fondată în 1990 şi are puncte de vânzare în peste 57 de oraşe chineze. Logo-ul fast-food-ului ilustrează un bărbat îmbrăcat într-o haină galbenă cu mâneci lungi, al cărui aspect şi poziţie sunt asemănătoare cu Bruce Lee şi faimoasa lui poziţie de "pregătit să lovească”.

Compania Real Kungfu a susținut, joi, pe contul său Weibo, că a fost „derutată” de proces, întrucât a folosit acel logo în ultimii 15 ani şi că, deşi au existat unele probleme în trecut, utilizarea logo-ului a fost aprobată de autorităţile naţionale.

China s-a angajat să îmbunătăţească protecţia drepturilor de proprietate intelectuală şi să aplice sancţiuni mai dure în acest sens, acesta fiind unul dintre subiectele-cheie în războiul comercial al Beijingului cu Statele Unite.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri