Sari la conținut

Percheziţii în canalizarea de la Gara de Nord din Bucureşti: au fost găsite săbii, bani, droguri şi tablouri

Conform anchetatorilor, poliţiştii şi procurorii au descins atât în canalizarea care leagă Gara de Nord de cartierul studenţesc Grozăveşti, cât şi la cinci adrese, între care şi o vilă care aparţine liderului oamenilor străzii, Florin Hora, zis Bruce Lee.

La percheziţii s-au găsit zece săbii, 3.000 lei, 30 de tablouri posibil furate, zece grame de heroină, un laptop, două unităţi de PC, 11 televizore, două DVD-uri, două flexuri, două bormaşini şi două ferăstraie electrice.

Surse judiciare au declarat că acţiunea a vizat destructurarea unei grupări de traficanţi de droguri de mare risc, formată din persoane fără adăpost și coordonată de Florin Hora, în vârstă de 41 de ani, un lider al oamenilor străzii.

Acesta este suspectat că ar fi înfiinţat o grupare de trafic de heroină, metadonă şi ecstasy, formată exclusiv din persoane fără adăpost, care stau în canalele din zona Gării de Nord.

„Reţeaua de traficanţi, formată din 23 de persoane, avea un stil de viaţă parazitar şi acţiona preponderent în zona Gării de Nord şi a cartierului Grozăveşti, fiind condusă de un bărbat, de 41 ani, bănuit că a obţinut foloase materiale însemnate din activitatea ilicită”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Florin Hora, zis Bruce Lee, ar fi acumulat o avere considerabilă, care i-ar fi permis chiar să-şi construiasă o vilă, acesta preferând însă să stea în continuare în canal, pentru a-şi putea coordona oamenii.

În plus, în urma percheziţiilor, poliţiştii au stabilit că şi unii dintre membrii grupării conduse de Florin Hora au o situaţie financiară bună, cu toate că locuiesc în canalizarea de la Gara de Nord. Aceştia şi-au amenajat în canal adevărate locuinţe de lux, cu canapele din piele şi televizoare de ultimă generaţie.

Într-o baracă amenajată de oamenii străzii, poliţiştii au descoperit şi o piscină improvizată, iar în canal s-a găsit un seif despre care se bănuieşte că era folosit pentru păstrarea bunurilor de valoare furate.

Florin Hora şi alte 76 de persoane sunt audiați la sediul Secţiei 3 Poliţie.

La acțiune au participat poliţişti antidrog din cadrul BCCO Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, sprijiniţi de Brigada Specială a Jandarmeriei şi Politia Locală Sector 1.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

Ancheta a fost începută în urmă cu aproximativ un an, după ce mai mulţi oameni ai străzii au fost prinşi în flagrant, în timp ce vindeau stupefiante.