GALERIE FOTO Cum arată ritualul înmormântării la afgani. Victimele atacului de la aeroportul din Kabul, îngropate pe Dealul Martirilor

Data actualizării: Data publicării:
AFTERMATH OF BOMBINGS IN KABUL, Kabul, Kabul Province, Afghanistan - 27 Aug 2021
Un afgan meditează la marginea gropii în care urmează să fie îngropat unul dintre cei uciși în atacul de la aeroportul in Kabul. Foto: Profimedia

Rudele afganilor uciși în atacul sinucigaș de la aeroportul din Kabul i-au îngropat pe cei dragi conform tradiției locale, într-un ritual simplu, pe Dealul Martirilor de la periferia capitalei afgane.

O serie de fotografii realizate pe Dealul Martirilor surprind un ritual sărăcăcios, în cadrul căruia oamenii își însoțesc ruda dispărută, un imam ține o slujbă, iar trupul celui decedat este așezat - fără sicriu, doar învelit în pături - într-o groapă puțin adâncă, săpată în solul arid.

Unul dintre cei înmormântați vineri pe Dealul Martirilor este Abdul Rauf, omorât în explozia de la intrarea în aeroportul din Kabul. El primise viză pentru Statele Unite în cursul acestei săptămâni și urma să părăsească Afganistanul împreună cu soția și fiica lui, potrivit Profimemdia, care a realizat fotoreportajul.

Bilanțul morților în urma atacului terorist de la aeroportul din Kabul a ajuns la cel puțin 183, potrivit ultimelor informații.

Peste 170 de oameni au murit în urma exploziei de joi, de la aeroportul din Kabul, a informat vineri un oficial din cadrul Ministerului afgan al Sănătății, potrivit CNN. Alți 13 sunt militari americani care asigurau controlul la accesul pe aeroport.

Rudele își plâng morții pe Dealul Martirilor. Foto: Profimedia
Rudele își plâng morții pe Dealul Martirilor. Foto: Profimedia

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri