Greta Thunberg a câștigat un premiu de 1 milion €, bani pe care îi va dona oamenilor afectați de criza climatică

Data publicării:
Greta Thunberg isi va dona premiul
FOTO: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

Activista suedeză de mediu Greta Thunberg a primit Premierul Gulbenkian pentru Umanitate, o nouă distincţie portugheză în valoare de un milion de euro, prin care sunt răsplătite persoanele sau organizaţiile care s-au remarcat prin acţiunile de combatere a schimbărilor climatice, scrie Agerpres. Tânăra activistă a decis să doneze premiul proiectelor caritabile, potrivit BBC

Adolescenta a transmis că milionul de euro care însoţeşte acest premiu ''va fi folosit de Fundaţia Thunberg pentru proiecte de combatere a crizei climatice şi ecologice''.

Primii 100.000 de euro vor fi donaţi pentru SOS Amazonia Campaign, iniţiativă ce aparţine mişcării Fridays for Future din Brazilia, care combate coronavirusul în Amazonia, o sumă identică urmând să fie alocată iniţiativei Stop Ecocide Foundation, care urmăreşte să transforme ''ecocidul'' (genocidul ecologic) într-o crimă recunoscută internaţional.

Preşedintele juriului premiant şi fost preşedinte al Portugaliei, Jorge Sampaio, a numit-o pe tânără drept „una dintre cele mai remarcabile figuri ale zilelor noastre” pentru capacitatea ei de a mobiliza generaţiile tinere în sprijinul acţiunilor pentru combaterea schimbărilor climatice.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri