Video Hoții de fier vechi au furat un pod metalic de 20 de metri în India, în plină zi, pretinzând că sunt de la departamentul de irigații

Data publicării:
pod dezmembrat in india, langa care sta un barbat
Hoții s-au prezentat ca fiind de la departamentul de irigații. Sursă foto: captură Twitter

Poliția din India caută membrii unei bande care a furat un pod metalic lung de 20 de metri și probabil l-a vândut la fier vechi, scrie Reuters, citând oficiali locali. 

Hoții, care s-au dat drept oficiali de la departamentul de irigații din statul Bihar (estul Indiei), au folosit aparate de sudură și utilaje de săpat pentru a demonta un pod abandonat din satul Amiyawar, la circa, 150 de kilometri sud de Patna, capitala statului.

Vânzarea de fier vechi este o afacere profitabilă în India, unde cazurile de furt de metal de pe proprietățile publice pentru a-l vinde la centre de colectare neautorizate sunt la ordinea zilei.

Un ofițer de poliție din Amiyawar a declarat că localnicii au crezut că oficiali guvernamentali au decis dezmembrarea vechiului pod, construit peste un canal în urmă cu trei decenii, pentru că nu mai era folosit. Sătenii făcuseră chiar și o cerere la departamentul de irigații pentru demontarea podului, a spus un localnic.

„Oamenii au venit cu utilaje grele, aparate de sudură și au muncit două zile întregi pentru demontarea podului”, a declarat Gandhi Chaudhary, 29 de ani, locuitor din Amiyawar.

Localnicii le-au cerut muncitorilor să se legitimeze și li s-a spus că au fost angajați de departamentul de irigații să demonteze podul.

După demontare, metalul strâns a fost încărcat în mașini și dus de acolo.  

„Am identificat câțiva membri ai grupării, iar alții sunt căutați în continuare. Au distrus proprietatea publică și au furat un pod”, a spus Subash Kumar, polițist care se ocupă de anchetă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri