„Klaus Iohannis nu a devenit naționalist peste noapte”, spune președintele fundației care i-a conferit premiul „Carol cel Mare”

Data actualizării: Data publicării:
ioha
Foto: Administratia Prezidentiala

Președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen, Jürgen Linden, a declarat pentru cotidianul Aachener-Zeitung că ceremonia pentru acordarea premiului a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, însă acordarea premiului „Carol cel Mare” pentru unitatea Europei nu este condiționată de declarațiile recente făcute de Klaus Iohannis în legătură cu autonomia Ținutului Secuiesc și nu vede niciun motiv pentru a pune la îndoială premiul.

„Sunt absolut convins că președintele României este un pro-european convins”, a delcarat Jürgen Linden.

Declarațiile recente sunt polemici, dar sunt declarații politice, consideră Linden, care spune că uneori „în politică se exagerează”.

„Klaus Iohannis nu a devenit peste noapte naționalist”, spune președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare”.

Acordarea premiului nu este condiționată de aceste declarații. „Acestea au fost analizate, dar nu modifică decizia acordării premiului”, a mai precizat Linden.

Președintele Consiliului Director al Societății pentru conferirea Premiului Internațional „Carol cel Mare” spune că decizia CNCD este urmărită de organizatori, dar se ia în considerare faptul că aceasta este posibil să nu fie una obiectivă.

De asemenea, Linden este critic la adresa PSD, afirmând că acest partid este „căsătorit cu corupția” și adaugă faptul că președintele Iohannis luptă împotriva corupției și apară statul de drept. De asemenea, Linden adaugă că PSD nu este o soluție bună pentru preluarea guvernării, punctând faptul că el însuși este socialist.

Premierul conferit lui Klaus Iohannis ar putea să fie primit de acesta într-o ceremonie organizată la Aachen în toamnă, dacă situația epidemiologică o va permite.

Președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să primească, la 21 mai 2020, în orașul german Aachen, Premiul Internațional ”Carol cel Mare” pentru unitatea Europei, conform unei decizii a Societății Premiului Internațional ”Carol cel Mare” al orașului Aachen anunțate la 14 la decembrie 2019. În conferinţa de presă la care a fost anunţată decizia, preşedintele Societății, Jürgen Linden, a afirmat că această distincţie este menită să-l încurajeze pe Iohannis să continue să conducă ţara sa pe calea europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri