Sari la conținut

Masacrul din Orlando. Facebook a activat pentru prima dată funcția „Safety Check” în SUA

 

Funcția, introdusă pentru prima dată în octombrie 2014, permite utilizatorilor rețelei de socializare Facebook să confirme apropiaților că sunt în siguranță în urma unui dezastru natural sau a unui atentat terorist, dar și căutarea celor care s-ar putea afla în zona afectată.

Atunci când m-am trezit în această dimineață, am fost îngrozit să aud despre atacul armat din Orlando. Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă spre victime, familiile lor și comunitatea LGBT”, a declarat directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, pe contul său oficial.

Atacul a devenit rapid unul dintre principalele subiecte pe Facebook și Twitter, iar hashtag-ul #PrayforOrlando unul din cele mai populare posturi pe parcursul zilei.

Anul trecut, Facebook a promis să activeze mai des funcția „Safety Check” în timpul dezastrelor, în replică la criticile care au susținut că rețeaua de socializare a activat funcția după atacurile din 13 noiembrie de la Paris, dar nu și cu o zi mai devreme, atunci când o bombă a ucis cel puțin 43 de persoane în Beirut.