Video Medicii bulgari din prima linie în lupta cu COVID-19, aplaudați de la balcon de cetățenii izolați în locuințe

Data actualizării: Data publicării:

Medicii bulgari şi asistentele din prima linie în lupta cu epidemia de coronavirus au fost aplaudaţi de miile de localnici, izolaţi la domiciliu, în semn de apreciere pentru munca depusă, relatează msn.com. Premierul Boiko Borisov a anunțat duminică că toate cadrele medicale implicate în tratarea pacienților cu COVID-19 vor primi un bonus de 1.000 de leva pe lună.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cazurile de infectare cu coronavirus, în Bulgaria, au ajuns la 52, unul dintre pacienți fiind și un copil de 9 ani venit din Marea Britanie. Două persoane au murit în urma contractării noului virus. Țara a declarat stare de urgență până pe 13 aprilie, închizând școlile și interzicând adunările în masă.

Mii de oameni din Sofia, izolați la domiciliu, au ieșit pe balcoane și au început să-i aplaude pe medicii din prima linie împotriva COVID-19. 

„Toți am început să aplaudăm la ora 9”, a declarat Irena Yankova, din orașul Plevna. "Vecinii noștri au procedat la fel. Și vecinii, care locuiesc în următorul bloc, au început și ei să aplaude. Atmosfera nu poate fi descrisă în cuvinte. Îi sprijinim pe medicii din prima linie și pe toate persoanele apropiate de cei infectați".

Spitalele din Bulgaria, în care nu există un număr suficient de asistente - multe dintre ele au părăsit cel mai sărac stat membru al Uniunii Europene pentru un salariu mai bun în vest - au început deja să colaboreze cu voluntari pentru a ajuta pacienții.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri