Nou record de decese din cauza Covid în Bulgaria, cea mai puțin vaccinată țară din Uniunea Europeană

Data publicării:
medici bulgari
Medicii bulgari sunt epuizați, spune purtătorul de cuvânt al serviciului de ambulanță din Sofia Foto: Profimedia Images

Bulgaria înregistrează, marți, un nou record de decese din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19. 334 de oameni au murit în ultimele 24 de ore în Bulgaria, țara cu rata de vaccinare cea mai scăzută din Uniunea Europeană, în mijlocul unui val patru alimentat de circulația variantei Delta, mult mai infecțioasă.

Bulgaria a raportat 5.826 de noi îmbolnăviri, în ușoară scădere față de vârful de aproape 7.000 de cazuri de la finalul lunii octombrie. Bilanțul deceselor, însă, este cel mai crescut de la începutul pandemiei. Peste 8.500 de persoane sunt internate cu Covid-19 în spitalele din Bulgaria, dintre care 734 sunt la terapie intensivă, arată datele oficiale de marţi, conform Reuters.

Bulgaria a introdus, recent, certificatul verde pentru aproape toate spațiile publice închise, într-o încercare de a grăbi vaccinarea populației sale, în prezent cea mai puțin vaccinată din Uniunea Europeană. De la introducerea certificatului verde, peste 250.000 de bulgari s-au vaccinat cu cel puțin o doză. 

Totuși, bulgarii, asemeni românilor, rămân sceptici cu privire la vaccinare, o situație cauzată în mare măsură din cauza neîncrederii generalizate în stat, dar și din cauza dezinformărilor promovate sau a mesajelor contradictorii pe care politicienii le-au dat de-a lungul pandemiei. Situația politică din Bulgaria, rămâne de asemenea extrem de complicată, cu al treilea set de alegeri parlamentare din acest an urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri