Noi acuzații la adresa lui Harvey Weinstein. Ar fi agresat sexual o adolescentă de 16 ani

Data publicării:
2016 Winter TCA Tour - Day 2
Foto: Gulliver/Getty Images

Producătorul Harvey Weinstein este acuzat de o femeie că a agresat-o sexual pe când avea 16 ani, potrivit unei citaţii depuse miercuri în instanţă, informează news.ro, care citează AFP.

2016 Winter TCA Tour - Day 2
Foto: Gulliver/Getty Images

Prezumtiva victimă, care a păstrat anonimatul, afirmă că l-a întâlnit pe Harvey Weinstein în septembrie 2002 la New York, după ce se mutase în Statele Unite pentru a încerca să îşi facă o carieră în cinema. 

De origine poloneză, ea afirmă că i-a spus lui Weinstein ce vârstă are, 16 ani atunci. 

Tânăra, care voia să devină actriţă, povesteşte că producătorul i-ar fi propus să ia prânzul împreună pentru ca în final să o conducă în apartamentul lui din Soho. 

Influentul producător de la Hollywood ar fi forţat-o să se masturbeze, după ce, se pare, a renunţat să mai aibă o relaţie sexuală cu ea, tânăra spunându-i că este virgină. 

Ea mărturiseşte că l-a revăzut pe Weinstein de mai multe ori, ultima dată în 2011. 

Co-fondatorul studioului Miramax i-ar fi oferit un mic rol în filmul "Jurnalul unei dădace" (2007) şi ar fi pus-o în legătură cu echipa programului de tip reality-show "Project Runway". 

Dar ar fi hărţuit-o, până în punctul în care ar fi suferit de anorexie şi depresie, asigură ea în document. 

Această nouă victimă pretinsă se alătură altor femei care au intentat, în decembrie 2017, o acţiune în justiţie contra lui Harvey Weinstein, dar şi împotriva Weinstein Company, fostul lui studio, precum şi a altor lideri ai companiei. 

De când a izbucnit scandalul abuzurilor sexuale imputate producătorului în octombrie 2017, peste 80 de femei - între care vedete precum  Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow sau Salma Hayek, au afirmat că au fost victime ale fostului gigant de la Hollywood.

Citat în civil, Harvey Weinstein este anchetat şi penal. 

El a fost arestat la sfârşitul lunii mai la New York şi acuzat de viol, de act sexual sexual şi de felaţie forţată. 

Avocaţii acuzării au renunţat la mărturia uneia dintre cele trei victime prezumtive care apăreau în dosar, în timp ce declaraţiile făcute de o a doua victimă au fost ridiculizate de avocaţii apărării.

Biroul procurorului Cyrus Vance din Manhattan a recunoscut că mai multe erori de procedură au fost comise după debutul anchetei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri