Accident industrial de amploare în China: 74 de morți

Data actualizării: Data publicării:
accident china twitter

Un accident care a avut loc joi la o termocentrală din China, unde o platformă de construcție de la turnul de răcire s-a prăbușit peste muncitori, riscă să devină una dintre cele mai grave tragedii industriale din acest an, într-o țară care are deja un istoric negru în această privință. Bilanțul victimelor se ridică la 74 de morți. 

accident china twitter

Agenția de presă chineză Xinhua a transmis că 68 din cele 74 de victime au fost identificate, ele având vârste între 23 și 53 de ani. 

Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele.

„Vom face o investigație serioasă pentru a stabili cauza accidentului, iar cei responsabili vor fi trași la răspundere”, a spus guvernatorul provincei Jiangxi, unde a avut loc accidentul. 

China Daily a relatat că accidentul a avut loc atunci când turnul de răcire s-a prăbușit, ceea ce a antrenat prăbușirea întregii platforme de construcție. S-a întâmplat în momentul în care se făcea schimbul dintre tura de noapte și cea de dimineață. 

Compania care administrează centrala electrică, Jiangxi Ganneng Co, a transmis că va coopera cu autoritățile. China Daily citează un comunicat al companiei, din septembrie, în care spunea că a pornit o campanie de 100 de zile pentru a grăbi lucrările la centrală profitând de vremea bună. 

Accidentele soldate cu multe victime sunt relativ comune pe platformele industriale din China, iar populaţia este tot mai furioasă din cauza standardelor scăzute privind securitatea muncii. Ultimele trei decenii de creştere economică fulminantă au fost umbrite de numeroase incidente, de la dezastre miniere la incendii în fabrici.

Autorităţile chineze au promis să îmbunătăţească situaţia, iar preşedintele Xi Jinping a dat asigurări că Guvernul şi-a învăţat lecţia după exploziile din oraşul port Tianjin, de anul trecut, soldate cu peste 170 de morţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri